WOW event, WOW žena!

Predstavljam vam svoju prijateljicu spisateljicu!

Nastja Kulović.

Nedavno me podsjetila u instagram priči kako smo se upoznale. U ormariću mog Ive u dječjem vrtiću dočekala me poruka da je ona mama od Eve Lole i da je nazovem da se dogovorimo za prvo druženje naše djece. Od toga dana se nisu samo Eva Lole i Ivo družili, već smo i nas dvije postale s vremenom prijateljice.

Jednom me zamolila da joj napišem koje su tri najveće njene vrline. Bilo mi se teško ograničiti na tri pa sam joj napisala da je vedra i pozitivna, empatična i brižna, organizirana i inteligentna. I dodala da bi moj Ivo rekao da je zabavna jer uvijek dođe pun dojmova i vesel kući nakon što je proveo dan kod Eve Lole – s Nastjom!

Dok se trio Iva-Eva-Ivo igrao, nas tri mame iz vrtića, Nastja, Renata i ja, satima smo pričale i nikad nam nije bilo dovoljno vremena. Dijelile smo brigu, veselje i nove planove. Ushićeno nam je jednog ljetnog dana na Zrinjevcu rekla da počinje pisati knjigu. Sve tri smo bile uzbuđene. Uvijek se veselimo jedna za drugu, ohrabljujemo se i pričamo si sve tajne kao da smo od djetinjstva skupa!

Godinu dana poslije, njen san se ostvario. Stajala je tako samouvjereno na pozornici WOW dvorane u Kaptol Boutique Cinema kao da to radi već cijeli život. Ganula me do suza svojim nastupom, svojom hrabrošću, svojom pričom. U toj dvorani u kojoj je kao studentica trgala kino karte, danas je predstavila svoju prvu knjigu Kud si krenula? u kojoj je ispričala dirljivu priču o svojoj obitelji, o svom životu, o svojim bitkama i pobjedama nad bolešću. Bolest nije pogodila samo njezinu bolesnu sestru nego i cijelu obitelj te ostavila tragove na njima. Nastja koja od malena želi postati spisateljica i napiše s devet godina svoj prvi detektivski roman, sa sestrinom bolešću prestaje pisati i suzbija svoju kreativnost jer si ne daje za pravo slijediti svoje snove pored bolesti koja razara obitelj. S upornim radom na sebi, konačno je shvatila da svoj život mora uzeti u svoje ruke, preuzeti odgovornost za sebe i slijediti svoj san.

Nastja, hvala ti na ohrabljivanju da i mi slijedimo svoje snove!

Čitajte sve ostale priče na njezinom blogu http://nastjacool.com/

Knjigu Kud si krenula? možete kupiti putem njezinog bloga. Javite joj se, napisat će i vama lijepu posvetu.

You may also like

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *