Kamena kuća koja se ističe svojom autentičnosti

Rodica im je rekla da se prodaje stara kamena kuća u mjestu na Pelješcu gdje ona ljetuje. „Prilika je! A vi imate ukusa za urediti je. I družili bismo se ljeti!“ Tako ih je nagovorila da kupe taj stari magazin (spremište u kojem se držalo vino, maslinovo ulje, ribarske mreže, slane srdele). Jako su se namučili dok su našli majstore, putovali iz Zagreba da bi nadgledali radove, a i sami su zasukali rukave. Nisu ni slutili koliko će ih živaca koštati ovaj projekt ali ni koliko će uživati u toj kući i koliko će zavoljeti ovo mjesto.

Ovako je izgledao stari magazin prije uređenja.

Za njih je od početka bilo jasno da žele zadržati autentičnost kuće što znači zadržati kamen. Obložili su fasadu u kamen te ostavili i neke od unutarnjih zidova u kamenu koji daju poseban šarm kući. Uz kamen se savršeno uklopio stari drveni namještaj i rekviziti iz jedne ribarske kuće koji su dobili i sami restaurirali. 

Sretna sam što su vlasnici ove kuće moji prijatelji s kojima često ispijam piće na njihovoj divnoj terasi. Da je kuća pravi eyecatcher, dokazuju prolaznici koji zaviruju u dvorište kada su vrata širom otvorena ili kada se slikaju ispred nje i objavljuju svoju fotku na instagramu.

P.s. Hvala Nataša još jednom što si kopala po starim slikama i poslala mi ih! Hvala što si imala strpljenja dok sam poslikala kuću!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *